Vintermeny 2020

Kjære gjest

Østmarkseteren har gleden av å presentere årets ”Vintermeny 2020”.
Alle våre menyer blir selvfølgelig laget av de ferskeste og beste råvarer som kan skaffes.
I tillegg har Østmarkseteren sitt eget røkeri hvor vi produserer vår egen røkelaks.
Vårt konditori står for all vår bakst fra brød til bryllupskaker.
Spør oss gjerne om vårt fikskealternativ eller kjøkkensjefens utvalgte oster.
Vi ber om at alle selskaper samler seg om en meny, i den utstrekning det lar seg gjøre.
Ring oss gjerne for nærmere opplysninger: 22 26 12 37.

Østmarkseteren ”Grand Menu”

Vårt kjøkken komponerer en 7 retters meny, laget av sesongens beste råvarer,
akkompagnert med gode viner fra vår vinkjeller.

For minimum 4 personer ved bestilling.

Pris pr. couvert inkl. vin kr. 2.300,-

1.

Hitrakrabbesalat
Sitronmajones – fennikel – ingefær – smørtoast
*
Pannestekt skate
Skorsonnerot – kremet sjøkrepssaus – fritert estragon
*
Rosastekt vaktel
Kantarell – salvie – vaktelglace tilsmakt madeira – feves
*
Helstekt indrefilet av lam
Glaserte rotgrønnsaker – asparagesbønner – ristet sopp
Rosmaringlace – potetpuré 

*
Multeisparfaite
Marinerte multer – krumkake

Kr. 945,-

Allergener:  skalldyr, fisk, melk, egg, selleri, hvete

2.

Sitrusgravet ørret
Agurk – salat – dilldressing 
*
Pannestekt torsk
Soya- og ingefærsmør – bakt sellerirot – sellerikrem
*
Medaljonger av reinsdyr ytrefilet
Sopp – bakt småløk – stekt rosenkål
Urtestekte amandine – rødvinsglace

*
Hvit sjokolade panna cotta
Kirsebær – pistasj – ferskensorbet

Kr. 845,-

Allergener: fisk, selleri, soya, melk, pistasj

3.

Karamellisert kamskjell
Blomkålpuré – skorsonnerot
Kremet blåskjellsaus tilsmakt sitronsmør

*
Rosastekt rype
Rosenkål – spekeskinke – tradisjonell rypesaus
*
Krydderstekt indrefilet av elg
Jordskokkpuré – sopp – viltglace med fjellhonning
Mandelpotet – gresskar

*
Sjokoladefondant fylt med salt karamell
Vaniljeiskrem – plommer – lakris

Kr. 845,-

Allergener : bløtdyr, melk, selleri, egg, hvete

4.

Skalldyrsauté
Blåskjell – hummer – kamskjell
Fennikel – asparges – gulrot

*
Chateubriand
Smørstekt sopp – aspargesbønner med spekeskinke
Pepperglace – røstipotet

*
Crème Brûlée   
Anis- og kanel marinerte appelsinfileter

Kr. 725,-

Allergener: bløtdyr, skalldyr, egg, melk, selleri

5.

Østmarkseterens røkte laks
Salat – estragonrømme – agurk- og eplevinaigrette
*
Ytrefilet av hjort
Ristet sopp – rosenkål – gulrotpuré – syltet løk
Mandelpotet – kremet portvinsaus
*
Vaniljemousse fylt med eplekompott
Granny Smith sorbet – nøttekake

Kr. 725,-

Allergener: fisk, melk, egg, hasselnøtt, selleri, mandel

 Spør oss om det lille ekstra …

Frukt eller «fingermat» til apertiffen
Modne oster med brød og tilbehør
Håndlaget konfekt fra vårt konditori